Yalnız Mesajı Göster

BeğendiLi PatLıcan Kebabı Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

BeğendiLi PatLıcan Kebabı Tarifi ve Yapılışı





MALZEMELER

2 Adet Bostan Patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 Adet Kemer Patlıcanı (közlenmiş)
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım kilo bıçak kıyması
2 Adet Rende Domates ve Salça
Kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ

Beşamel sos için :

1 Yemek Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Süt
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI

Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın
Beşamel sos hazırlayın İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla