Konu
:
Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı
MALZEMELER
:
1,5 su bardağı su ve süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
100 gr eritilmiş margarin
Kibrit kurusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
Kızartmak İçin sıvıyağ
Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu tencereye koyun
20 dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra ateşten alın
Başkabir kapta su ve süt karışımını ısıtın
İçine mayayı, 1 çorba kaşığı şekeri, mayayı, margarini ve tuzu koyun
Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın
Hamur iki misli oluncaya kadar, mayalanması için bekletin
(ılık bir ortamda ve üstünü örterek)
Derin bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırdıktan sonra, mayalanan hamurdan, avucunuzun arasına alın ve yumru gibi sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın
Lokmalar kızarınca hemen şurubun içine atın
Sıcakken servis tabağına alın ve servis yapın
Hatta servis yaparken biraz tarçın dökerseniz daha hoş oluyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul