Yalnız Mesajı Göster

Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokma tatlisi Tarifi ve Yapılışı



MALZEMELER :
1,5 su bardağı su ve süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
100 gr eritilmiş margarin
Kibrit kurusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
Kızartmak İçin sıvıyağ
Şerbeti İçin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlamak için, şeker ve suyu tencereye koyun 20 dakika kaynatın ve limon suyunu ekledikten sonra ateşten alın
Başkabir kapta su ve süt karışımını ısıtın İçine mayayı, 1 çorba kaşığı şekeri, mayayı, margarini ve tuzu koyun Aldığı kadar un ekleyin ve kek kıvamından biraz daha koyu bir hamur yapın Hamur iki misli oluncaya kadar, mayalanması için bekletin(ılık bir ortamda ve üstünü örterek) Derin bir tencerede bolca sıvıyağı kızdırdıktan sonra, mayalanan hamurdan, avucunuzun arasına alın ve yumru gibi sıkarak baş ve işaret parmağınızın arasından çıkan lokmayı ıslak bir çay kaşığı ile alın ve yağa atın Lokmalar kızarınca hemen şurubun içine atın Sıcakken servis tabağına alın ve servis yapın Hatta servis yaparken biraz tarçın dökerseniz daha hoş oluyorAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla