Konu
:
Dİlber dudaĞi tatlisi Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Dİlber dudaĞi tatlisi Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dİlber dudaĞi tatlisi Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler
1 adet yumurta
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Ceviz ve fındık içi
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3
5 su bardağı su
Yarı limon suyu
Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun
20 parçaya bölün, her birini nişasta yardımı ile belli büyüklükte(yaklaşık 15 cm
çapında) açın
Aralarına nişasta sürerek 20 katı üst üste dizin
Üst üste dizilen hamurları merdane ile açarak tek bir ince yufka haline getirin
Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlak şekiller elde edin
Her bir şeklin arasına ceviz veya fındık koyarak poğaça gibi kapatın
Tepsiye dizin
Bir çay bardağı tereyağı kızdırarak üzerine dökün ve fırına verin
Hafif pembeleşinceye kadar fırında tutun
Bu arada verilen ölçülerde bir şerbet hazırlayın
Soğutun
Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti ilave edin
Servis tabağına alın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul