Yalnız Mesajı Göster

Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı



Malzemeler:
300 gr Kadar fındık içi (3 paket)
3 yumurta
1 şişe gazoz
½ paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ( tereyağı ya da margarin de olur)
Aldığı kadar un

Şerbeti:
4 sbardağı toz şeker
4 sbardağı su
½ limon suyu

Yapılışı:
Önce şeker ve suyu kaynatın 10 dakika sonra limon suyunu dökün Böylece şerbet hazırlanmış olur Sonra, mayayı gazozla eritin, yumurtaları ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru 3 eşit parçaya ayırın 1 hamuru açabildiğiniz kadar açın Sıvıyağ ile iyice yağlayın Çekilmiş fındığı 3’ e bölün Bir parçasını açılmış yufkanın üzerine iyice yayın Kenarından başlayarak 1 parmak kalınlığında rulo olarak sarın Bu rulodan 2 cmkadar uzunluğunda parçalar kesin ve dik olarak fırın tepsisine dizin Diğer 2 parçaya da aynı işlemi tekrarlayınTepsi dolunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın(1 saat kadar) Sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkan hamurların üzerine daha önce hazırladığınız soğuk( ya da ılık) şerbeti dökünMutlaka biri sıcak biri soğuk olmalıAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla