Konu
:
Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı oturtma (saray sarması) Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler:
300 gr
Kadar fındık içi (3 paket)
3 yumurta
1 şişe gazoz
½ paket yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ( tereyağı ya da margarin de olur)
Aldığı kadar un
Şerbeti:
4 s
bardağı toz şeker
4 s
bardağı su
½ limon suyu
Yapılışı:
Önce şeker ve suyu kaynatın 10 dakika sonra limon suyunu dökün
Böylece şerbet hazırlanmış olur
Sonra, mayayı gazozla eritin, yumurtaları ve unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın
1
hamuru açabildiğiniz kadar açın
Sıvıyağ ile iyice yağlayın
Çekilmiş fındığı
3’
e bölün
Bir parçasını açılmış yufkanın üzerine iyice yayın
Kenarından başlayarak 1 parmak kalınlığında rulo olarak sarın
Bu rulodan
2 cm
kadar uzunluğunda parçalar kesin ve dik olarak fırın tepsisine dizin
Diğer 2 parçaya da aynı işlemi tekrarlayın
Tepsi dolunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın
(1 saat kadar) Sonra 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkan hamurların üzerine daha önce hazırladığınız soğuk( ya da ılık) şerbeti dökün
Mutlaka biri sıcak biri soğuk olmalı
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul