Yalnız Mesajı Göster

ÇikoLataLı İrmik TatLısı Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇikoLataLı İrmik TatLısı Tarifi ve Yapılışı



<b>

MALZEMELER:
* 1 lt süt
* Yarım çay bardagı portakal suyu
* 10 yemek kaşıgı irmik
* 2 yemek kaşıgı rendelenmiş portakal kabugu
* 10 yemek kaşıgı toz şeker

Üzerine :
* 80 gr bitter çikolata
* 1 çay bardagı krema
* Rendelenmiş portakal kabugu


YAPILIŞI:
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip ocaktan alın Su ile ısıtılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklıgına gelinceye
kadar bekletin Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabugu ile süsleyerek servis yapın
</b>

Alıntı Yaparak Cevapla