Konu
:
ÇikoLataLı İrmik TatLısı Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
ÇikoLataLı İrmik TatLısı Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ÇikoLataLı İrmik TatLısı Tarifi ve Yapılışı
<b>
MALZEMELER:
* 1 lt süt
* Yarım çay bardagı portakal suyu
* 10 yemek kaşıgı irmik
* 2 yemek kaşıgı rendelenmiş portakal kabugu
* 10 yemek kaşıgı toz şeker
Üzerine :
* 80 gr bitter çikolata
* 1 çay bardagı krema
* Rendelenmiş portakal kabugu
YAPILIŞI:
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabugunu ilave edip ocaktan alın
Su ile ısıtılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklıgına gelinceye
kadar bekletin
Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın
Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin
Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabugu ile süsleyerek servis yapın
</b>
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul