Yalnız Mesajı Göster

Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı



Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir

MALZEMELER:
6-7 patates
1 kaşık yağ
1 bardak süt
Tuz

YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanıp haşlanır Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir
2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır

KISA BİLGİ:
1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır
2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder
3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler Kanın asitliğini giderir Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır



Alıntı Yaparak Cevapla