Konu
:
Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Püresi Tarifi ve Yapılışı
Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak kullanılabilir
MALZEMELER:
6-7
patates
1 kaşık yağ
1 bardak
süt
Tuz
YAPILIŞI:
1- Patatesler yıkanıp haşlanır
Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir
2- Yağ,
süt
ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır
KISA BİLGİ:
1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir
Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır
2- Soyulmadan haşlanan
patates
, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder
3- Patates bağırsakları,
böbrek
leri ve kanı temizler
Kanın asitliğini giderir
Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul