Konu
:
KaLbimdesin Annecim Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
KaLbimdesin Annecim Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KaLbimdesin Annecim Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler :
3 Yumurta
1 Su B Toz Şeker
Yarım Çay Bardağı Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1,5 Su Bardağı Söke Un
Kreması İçin:
3 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
3 Çorba Kaşığı Söke Un
1 Çorba KaşığıNişasta
1 Paket Vanilya
İç Harcı İçin:
Kestane
Üzeri İçin:
1 Paket Toz Şanti
1,5 Su Bardağı Süt
Çilek
Kalpli Şekerler
Hazırlanışı
Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabında çırpın
İyice köpürttükten sonra suyu ekleyin
Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ayrı bir kapta harmanlayın ve karıştırma kabına ilave edin Hazırlanan karışımı kalpli kek kalıbına dökün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin15 dakika sonra 160 dereceye indirin
Kreması için; tencereye sütü koyun Şekeri koyup eriyene kadar karıştırın
Unu, nişastayı ve vanilyayı da ekleyip kaynayana kadar karıştırın Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin Toz krem şantiyi ve sütü iyice çırparak, kabarana kadar köpürtün Haşlanmış kestane içini doğrayıcıdan geçirin
Pişen keki ilk sıcaklığı geçinde ikiye bölün Alt katını tekrar kalpli kalıbın içine yerleştirin Kremayı üzerine dökün ve spatulayla düzleyin Kestaneyi kremanın üzerine dökün Kekin üst katını kapatın Krem şantiyi, şanti torbasına doldurun Kalıbı çıkarın ve kremşantiyle pastanın her tarafını kaplayın
Kalpli şekerlerleri pastanın ortasına dökün Çilekleri doğrayın ve kalp şeklinde kenarlara dizerek süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul