Konu
:
Çikolatalı rulolar nasıl yapılı?
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı rulolar nasıl yapılı?
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı rulolar nasıl yapılı?
Malzemeler
125 gr
Margarin(Küp küp kesilmiş)
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
3/4 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1/3 Su Bardağı Kakao
Süslemek İçin
150 gr
Kıyılmış Beyaz Çikolata
1
5 Çorba Kaşığı Margarin
60 gr
Sütsüz Eritmelik Çikolata
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını 160 derece ısıtalım
İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım
Margarin, pirinç unu, un, şeker ve kakaoyu varsa mutfak robotunda veya mikserin hamur karıştırma parçasıyle karıştıralım
Karışım bütünleşene dek karıştırmaya devam edelim
Hazırladığımız hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alalım
Çabuk hareketlerle yumuşayana dek yoğuralım
Karışımı dörde bölelim
Her parçayı 1 cm çapında uzun bir parça olana dek yuvarlayalım
Her parçayı 3 er cm uzunluğunda keselim
Kestiğimiz parçaları hazırladığımız tepsilere yerleştirelim
10-12 dakika pişirelim
Fırın ızgarasının üzerinde soğumaya bırakalım
Beyaz çikolata ve margarini küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım
Kaynar su dolu bir tencerenin içine oturtarak eriterek ateşten alalım
Pişirdiğimiz ruloları erimiş çikolata karışımına yarıya kadar batıralım
Kalan çikolatayı tekrar eritip kağıt külahlara dolduralım
Mini ruloların üzerine şekiller yapalım
Aşcının Önerisi: Çikolatalı ruloları servis yapmadan 4 gün önce hazırlayabilirsiniz
Hava almayan kuru bir yerde 4 gün kadar saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul