Konu
:
Tehlikeli ikili: Karpuz-peynir
Yalnız Mesajı Göster
Tehlikeli ikili: Karpuz-peynir
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tehlikeli ikili: Karpuz-peynir
Tehlikeli ikili: Karpuz-peynir
Yaz geldiğinde Türk damak zevkleri arasında “karpuz-peynir” ikilisinin yarattığı lezzetin apayrı bir yeri var
Gerçekten de tadına doyum olmuyor
Ama tehlike de burada başlıyor
Aşırı karpuz peynir hemen kilo aldırıyor
Yazın diyet yapanların ve öğünü hafif geçirmek isteyenlerin tercih ettiği “karpuz-peynir ikilisi” göründüğü kadar masum değil
Beslenme ve Diyet Bölümü Diyetisyeni Aysun Yurdakul, bu ikilinin çok miktarda tüketilmesi halinde kiloya neden olacağını söyledi:
“Karpuz-peynir ikilisinin çok miktarda tüketilmesinin kilo verdirmek yerine kilo aldıracağı unutulmamalı
Tercih edilen peynir, eğer çok yağlı ve tuzlu ise karpuzunmiktarını da fazla kaçırırsanız,masumgözüken bir öğün, tambir diyet faciasına dönüşebilir
Karpuz yaz meyveleri içinde su oranı en yüksek olanı; aynı zamanda tadı ve serinletici özelliğinden dolayı en çok tercih edilen meyve
Karpuz -peynir ikilisini diyetlerde ana öğün olarak kullanmak yerine, miktarı iyi ayarlandığı zaman iyi bir ara öğün olarak kullanmak gerekir
Ancak 15 adet üzümün, 12 adet kirazın, 5 adet eriğin ya da 1 adet incirin 1 porsiyon meyve yerine geçtiğini düşünürsek, akşamyemekten sonra televizyon karşısında yenilenmeyve tabaklarının ne kadar kalorili olduğunu bilmemiz gerekir
Özellikle diyabet hastalarının dameyve şekerini fazla aldıkları zaman şekerlerini yükselteceğini bilmeleri gerekir
”
Antioksidan ve su deposu
Karpuz, C vitamini deposu ve mükemmel bir antioksidan meyve
Potasyum ve posa içeriği yüksek
Büyük bir dilim karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’ini karşılar
İçerdiği likopen ve beta karoten sayesinde tam bir cilt yenileyicisi ve bağışıklık sistemi destekleyicisi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul