Konu
:
Fıstıklı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı
Fıstıklı Muhallebi
Sütlü tatlıları seviyorsanız Antep fıstıklı muhallebiyi de seveceksiniz
Az malzemeyle kısa sürede hem hafif hem de lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz
Malzemeler
* 1 Litre süt
* 1 Su bardağı toz şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
* 1 paket vanilya
* 1 Su bardağı çekilmiş yeşil fıstık
Hazırlanışı
1
Sütü tencereye alıp içine toz şeker ve unu ekleyin
2
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin
3
Kıvamı koyulaşmaya başladığında margarini ekleyin
4
Kaynadıktan sonra ocaktan indirin
5
Tatlının içine çekilmiş fıstık ve vanilyayı ilave edin
6
5 dakika hızlıca çırpın
7
Tatlı kâselerini hafif suyla ıslatın
8
Muhallebiyi kâselere pay edin
9
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın
10
Buzdolabında iki saat bekletin
11
Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirip üzerini süsleyin
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul