Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Muhallebi Tarifi ve Yapılışı





Fıstıklı Muhallebi

Sütlü tatlıları seviyorsanız Antep fıstıklı muhallebiyi de seveceksiniz Az malzemeyle kısa sürede hem hafif hem de lezzetli tatlılar hazırlayabilirsiniz
Malzemeler

* 1 Litre süt
* 1 Su bardağı toz şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
* 1 paket vanilya
* 1 Su bardağı çekilmiş yeşil fıstık

Hazırlanışı

1 Sütü tencereye alıp içine toz şeker ve unu ekleyin
2 Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak pişirin
3 Kıvamı koyulaşmaya başladığında margarini ekleyin
4 Kaynadıktan sonra ocaktan indirin
5 Tatlının içine çekilmiş fıstık ve vanilyayı ilave edin
6 5 dakika hızlıca çırpın
7 Tatlı kâselerini hafif suyla ıslatın
8 Muhallebiyi kâselere pay edin
9 Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın
10 Buzdolabında iki saat bekletin
11 Servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirip üzerini süsleyin

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla