Yalnız Mesajı Göster

Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli lahana sarması , Samsa tatlısı , Patlıcan yelpazesi



ETLİ LAHANA SARMASI


Malzemeler:
- 1 adet lahana
İçi İçin:
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 1 adet domates
- ½ demet maydanoz
- ½ demet dere otu
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- karabiber
- tuz
Üzeri İçin:
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı salça



Yapılışı:
Lah****** alt kısmını oyup ters bir şekilde tencereye koyup haşlayınDolmanın iç malzemelerini hazırlayınHaşlanan lahana yapraklarını iç malzemesini koyarak sarın ve tencereye koyunSalça ve tereyağını eritip üzerine dökün ve pişirin
Afiyet olsun SAMSA TATLISI
Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 çorba kaşığı şeker
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- ½ limon suyu

Yapılışı:
Cevizi robotta çekip milföy hamurlarının içine cevizleri ve şekeri koyup kenarlarına yumurta sürerek sarın ve yağlı tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürerek dilimleyin ve fırına verinPiştikten sonra üzerine şerbet dökerek servis yapın
Afiyet olsun
PATLICAN YELPAZESİ


Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 4 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1adet limon
- 50 gr ***** peyniri
- 50 gr beyaz peynir
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- karabiber
- kekik, tuz



Yapılışı:
Patlıcanı yelpaze şeklinde kesin ve yağlı fırın kabına koyunArasına dilimlenen domatesleri peynirleri koyunÜzerine de zeytinyağı sarımsak ve kekikle hazırladığımız sosu dökerek fırına verin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla