Konu
:
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı
PATLICANLI ANTEP KEBABI
Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz
Yapılışı:
Soğan maydanoz, tuz ve karabıber ile kıymayı yoğurun
Bir tepsiyi yağlayın
Halka halka kestiğiniz patlıcanların arasına kıymalı harç koyup fırına verin
Afiyet olsun
TAZE FASULYELİ PİLAV
Malzemeler:
- 300 gr taze soğan
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- karabiber
- tuz
Yapılışı:
Fasuleyeleri küçük küçük doğrayın
Soğanı doğrayın ve bütün malzemeleri tencereye koyun
Pilavın demlenmesini bekleyin
Servis yapın
Afiyet olsun
VİŞNELİ ETİMEK TATLISI
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 200 gr vişne reçeli
- 1 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 4 top dondurma
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Muhallebi için gereken malzemleri bir tencerede karıştırıp pişirin
vişne reçelini su ile sulandırın ve etimekleri içine koyun
muhallebiyi üzerine koyup dondurma ekleyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul