Yalnız Mesajı Göster

patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

patlıcanlı antep kebabı , taze fasülyeli pilav ,vişneli etimek tatlısı



PATLICANLI ANTEP KEBABI


Malzemeler:
- 1 kg patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- maydanoz
- karabiber
- tuz

Yapılışı:
Soğan maydanoz, tuz ve karabıber ile kıymayı yoğurunBir tepsiyi yağlayın Halka halka kestiğiniz patlıcanların arasına kıymalı harç koyup fırına verin
Afiyet olsun TAZE FASULYELİ PİLAV

Malzemeler:
- 300 gr taze soğan
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- karabiber
- tuz Yapılışı:
Fasuleyeleri küçük küçük doğrayın Soğanı doğrayın ve bütün malzemeleri tencereye koyun Pilavın demlenmesini bekleyin Servis yapın
Afiyet olsun
VİŞNELİ ETİMEK TATLISI


Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 200 gr vişne reçeli
- 1 su bardağı su
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 5 çorba kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- 4 top dondurma
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı su Yapılışı:
Muhallebi için gereken malzemleri bir tencerede karıştırıp pişirin vişne reçelini su ile sulandırın ve etimekleri içine koyunmuhallebiyi üzerine koyup dondurma ekleyin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla