Yalnız Mesajı Göster

fıstıklı biftek , mantarlı kanepe . tarcın tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

fıstıklı biftek , mantarlı kanepe . tarcın tatlısı



FISTIKLI BİFTEK


Malzemeler:
-4 parça Dövülmüş Biftek
-1 çorba kaşığı ***** Rendesi
-50 gr Fıstık
-1 çorba kaşığı Salça
-1 çorba kaşığı Tereyağ
-2 su bardağı Sıcak Su
-Bağlamak için İp
-Tuz ve Karabiber Yapılışı:
Biftekleri tuz ve karabiberle harmanlayın Kıyılmış fıstığı rendelenmiş ***** peyniriyle karıştırın Hazırladığınız bu içi bifteklerin arasına koyup rulo şeklinde sarın Rulo şeklinde sardığınız etlerin açılmaması için iple bağlayın Etleri tavda tereyağında sote edinSalçalı suyu ekleyip 20 dk kadar pişirin İpleri çıkarttıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
MANTARLI KANEPE

Malzemeler:
-10 adet Mantar
-10 adet Tost Ekmeği
-2 çorba kaşığı ***** Rendesi
-2 çorba kaşığı Un
-3 çorba kaşığı Tereyağ
-1,5 su bardağı Süt
-Yarım Limon Suyu
-1 Tutam Tuz Yapılışı:
Mantarları yağda kavurup unu ekleyinÜzerine sütü ilave dip beşamel sosu hazırlayın Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip çıkartın Üzerlerine mantarlı harçtan koyup rendelenmiş ***** peynirini serpin Ekmekleri ***** peynirleri eriyinceye kadar fırında pişirin
Afiyet olsun
TARÇIN TATLISI

Malzemeler:
-1 su bardağı Un
-1 su bardağı Şeker
-4 su bardağı Süt
-3 çorba kaşığı Margarin
-Tarçın Yapılışı:
Tencerede margarini eritip şekeri,unu ve sütü karıştırarak ilave edin Ocakta koyulaşıncaya kadar pişirin Servis tabaklarının altına tarçın serptikten sonra muhallebiyi dökerek servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla