Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav



SUSAMLI TAVUK


Malzemeler:
-1 adet Tavuk Göğsü
-2 adet Yumurta Akı
-1 çorba kaşığı Susam
-Kızartmak için Mısırözü Yağı
-1 çay kaşığı Tuz Yapılışı:
Tavuk etlerini uzun şeritler halinde kesinBir kasede yumurta akını ve tuzu çırptıktan sonra tavuk etlerini bu karışıma bulayın Etlerin üzerine bolca susam serpin Tavada yağı kızdırdıktan sonra tavukları iyice kızartın Yanında yeşil salatayla birlikte servis yapın
Afiyet olsun
HAŞLAMA PİLAV

Malzemeler:
-1 su bardağı Pirinç
-4 su bardağı Su
-1 çorba kaşığı Zeytinyağ
-1 çorba kaşığı Limon Suyu
-1 çay kaşığı Tuz, Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp süzün Suyu kaynattıktan sonra içine zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edip pirinçleri haşlayın Süzdükten sonra kaselere koyarak servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla