Konu
:
Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav
SUSAMLI TAVUK
Malzemeler:
-1 adet Tavuk Göğsü
-2 adet Yumurta Akı
-1 çorba kaşığı Susam
-Kızartmak için Mısırözü Yağı
-1 çay kaşığı Tuz
Yapılışı:
Tavuk etlerini uzun şeritler halinde kesin
Bir kasede yumurta akını ve tuzu çırptıktan sonra tavuk etlerini bu karışıma bulayın
Etlerin üzerine bolca susam serpin
Tavada yağı kızdırdıktan sonra tavukları iyice kızartın
Yanında yeşil salatayla birlikte servis yapın
Afiyet olsun
HAŞLAMA PİLAV
Malzemeler:
-1 su bardağı Pirinç
-4 su bardağı Su
-1 çorba kaşığı Zeytinyağ
-1 çorba kaşığı Limon Suyu
-1 çay kaşığı Tuz,
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp süzün
Suyu kaynattıktan sonra içine zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edip pirinçleri haşlayın
Süzdükten sonra kaselere koyarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul