06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
gül tatlısı , cerkez tavugu , pratik corba
GÜL TATLISI
Malzemeler:
-1 adet yumurta,
-Aldığı kadar un,
-Kızartmak için sıvı yağ,
-2 su bardağı su,
-2 su bardağı toz şeker,
-Süslemek için hindistan cevizi
Yapılışı:
Su içine şekeri koyun kaynatın içine limon suyu ekleyip soğumaya bırakın Yumurta ile aldığı kadar unu yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin Merdane ile kalınca açın Parmak eninde şeritler kesin Derin tavadaki kızgın yağın içine hamurları atıp kızartın Soğuyan şerbeti üzerine dökün Üzerine hindistan cevizi serpin
Afiyet olsun
ÇERKES TAVUĞU
Malzemeler:
-400 gr tavuk flatosu,
-1 su bardağı ceviz içi,
-2 dilim bayat ekmek içi
-Yarım su bardağı su,
-4 diş sarımsak,
-Yarım çay bardağı zeytinyağ,
-1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı:
Tavuk etlerini bol suda haşlayın Eti iyice lif lif ayırın Dilimlenmiş etleri bir tabağa bastırmadan yayın ekmek içini ufalayarak 1 su bardağı süt ya da suda ıslatın Suyunu sıkıp bir kaba aktarın Ceviz ekmek içi tuzu,baharatları ve sarımsağı robotta karıştırın zeytinyağını da ilave edin Hazırladığınız harcı azar azar su ilave edip boza kıvamına getirip tavukların üzerini örtecek şekilde dökün Üzerini hindistan ceviziyle
Afiyet olsun
PRATİK ÇORBA
Malzemeler:
-1 çorba kaşığı margarin,
-2 çorba kaşığı un,
-1 adet yumurta,
-4 su bardağı su,
-Tuz
ÜZERİ İÇİN:
-1 tatlı kaşığı margarin,
-1 çay kaşığı kırmızıbiber,
-1 çay kaşığı nane Yapılışı:
Tencereye 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un , yumurta ve tuz koyun Malzemeleri çırpma teliyle çırparken 4 su bardağı suyu soğuk olarak ilave edin Tencereyi ocağa alıp 5 dakika kaynatın Çorbayı indirmeye yakın üzerini süslemek için küçük bir tavada 1 tatlı kaşığı margarin, kırmızıbiber ve naneyi 20 saniye kadar kızdırın Servis tabaklarına koyduğunuz çorbanın üzerine bir tatlı kaşığı biberli yağdan gezdirerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|