06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
dilber dudagı , papaz yahnisi , nohutlu sehriyeli bulgur pilavı
DİLBER DUDAĞI
Malzemeler:
HAMURU İÇİN;
-4 çorba kaşığı yoğurt
-4 çorba kaşığı irmik
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı zeytinyağı
-½ çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN;
-3 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-2 damla liman suyu
Yapılışı:
Şerbeti hazırlayıp soğutun ve derin bir karıştırma kabında hamuru gerekli olan malzemeyi yoğurun, elde açıp poğaça yapar gibi katlayıp kat yerleri üste gelecek şekilde yağlı tepsiye dizin 20 dk Pişirin Çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün
Afiyet olsun
PAPAZ YAHNİSİ
Malzemeler:
-500 gr kuşbaşı et
-200 gr arpacık soğanı
-3 çorba kaşığı margarin
-2 diş sarımsak
-1 adet havuç
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı sirke
-1 su bardağı et suyu Tuz,
-karabiber Yapılışı:
Yağı tencereye koyup eritin İçine etleri koyup, kavurun Suyunu çekince soğanı ve havucu ekleyin, tekrar kavurun Üzerine unu serpip yeniden kavurun Et suyunu ekleyin, karabiber varsa defne yaprağı eklenebilir Servis yaparken maydanoz da kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
NOHUTLU-ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-3 çorba kaşığı tel şehriye
-1 su bardağı haşlanmış nohut
-2 çorba kaşığı tereyağ
-2 su bardağı sıcak su Tuz,
-Karabiber, Nane Yapılışı:
Tencereye yağı koyup, şehriyeleri 2 dk Pişirip bulguru ekleyin ve kavurun Tuzu, baharatları, haşlanmış nohutları ilave edip sıcak su ekleyin ve tencere kapağını kapatın Kısık ateşte 20 dk Kadar pişirin 10 dk Süreyle demlenmeye bırakın
Afiyet olsun
|
|
|