Yalnız Mesajı Göster

en kolay puf böreği , etli patlıcan canakları

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

en kolay puf böreği , etli patlıcan canakları



EN KOLAY PUF BÖREĞİ

Malzemeler:
-1 adet Yumurta
-1 adet Yufka
-Kızartmak için Sıvı yağ Yapılışı:
Yufkayı tezgah üzerine açınYumurtayı çırptıktan sonra yufkanın üzerine sürünYufkayı dört parmak kalınlığında katlayıp dikdörtgen şeklinde kesinTavada yağı kızdırdıktan sonra börekleri çevirerek kızartın
Afiyet olsun
ETLİ PATLICAN ÇANAKLARI

Malzemeler:
-3 adet Bostan Patlıcanı
-500 gram kuşbaşı Kuzu eti
-3 adet Sivri Biber
-3 adet Domates
-1 çorba kaşığı Margarin
Beşamel Sosu için;
-3 çorba kaşığı Un
-4 çorba kaşığı ***** Rendesi
-2 su bardağı Süt
-3 çorba kaşığı Tereyağ
-Kızartmak için Sıvı Yağ
-Tuz, Karabiber ve Kırmızıbiber Yapılışı:
Patlıcanları alacalı şekilde soyup boylamasına iki eşit parçaya bölünOrtalarını bıçakla oyarak çanak şekline getirin Patlıcanları tuzlu suda bekletin Bir tencerede margarinle birlikte etleri kavurun Doğranmış sivribiberleri ve domatesleri ekleyin iki çay bardağı sıcak suyu da ekleyip çekene kadar bekleyin Patlıcanları sudan çıkartıp kurulayın ve sıvıyağda 2 dk kadar kızartın Kızarmış patlıcanları fırın kabına alın Patlıcanların içlerine kavurduğunuz etleri paylaştırın Etlerin üzerine 1 su bardağı su ekleyip 180 derecelik fırında pişirin Beşamel sos hazırlamak için yağı bir kapta eritip unla birlikte kavurun Sütü ilave edip karıştırın Baharatları da ekledikten sonra ocaktan alın Etli patlıcan çanaklarının üzerlerine beşamel sostan döküp 15 dk daha fırında pişirin
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla