06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
mantar soslu fileminyon , elmalı bohcalar , kereviz salatası
MANTAR SOSLU FİLEMİNYON
Malzemeler:
- 500 gr biftek,
- 2 adet soğan,
- 300 gr mantar,
- 1 çorba kaşığı un,
- 1 çay bardağı süt,
- 1,5 çorba kaşığı yağ,
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Yapılışı:
Önceden etleri tuz,karabiber ve soğan rendesiyle 3 saat marine edin Tavaya yağı koyup etleri kızartın aynı tavaya 1 çorba kaşığı unu koyup karıştırın Mantarları ince ince kıyıp tavaya koyun,baharatları ekleyin Mantarları etlerin üzerine koyarak servis yapın
Afiyet olsun
ELMALI BOHÇALAR
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un,
- 4 adet elma,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 6 adet kayısı,
- 5 çorba kaşığı hindistan cevizi,
- 1 çorba kaşığı kuru üzüm,
- 1 tatlı kaşığı tarçın,
- 1 tutam tuz,
- 3 çorba kaşığı tereyağı,
- 6 çorba kaşığı su Yapılışı:
Un,tereyağı tuz tarçın,hindist an cevizi ve su bir kapta hamur haline getirilir Hamurlar 6 parçaya bölünüp kare şeklinde açılır Elmalarn çekirdekli kısımları çıkartılıp içlerine kuru üzüm ve kayısı kurusu konur Elma çanakları hamurla kaplanır Hamur bohça biçiminde elmaların etrafına sarılır Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp !70 derecede 20 dk kadar pişirilir
Afiyet olsun
KEREVİZ SALATASI
Malzemeler:
- 3 adet kereviz,
- 4 adet salatalık turşusu,
- 1 adet havuç rendesi,
- greyfurt ve ya limon kaseleri,
- 4 çorba kaşığı mayonez,
- 4 çorba kaşığı yoğurt,
- yarım limon suyu,
- 3 çorba kaşığı zeytin yağ Yapılışı:
Kerevizi ve havucu rendeleyin Mayonez,yoğurt,ince doğranmış turşu,limon suyu ve zeytinyağını aynı kaba koyup karıştırın Bu karışımı meyve kaselerine koyarak servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|