06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
dügün corbası , nohutlu bulgur pilavı , kavurma
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
- 250 GRAM GERDAN ETİ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 1 ADET SOĞAN
- 1 ADET HAVUÇ
- 7 SU BARDAĞI SU
TERBİYESİ İÇİN:
- 2 ADET YUMURTA SARISI
- ½ LİMONUN SUYU
ÜZERİ İÇİN
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
Yapılışı:
ETİ, İRİCE DOĞRADIĞINIZ SOĞAN VE HAVUÇLARIN İÇİNDE BİRAZ SUYLA HAŞLAYIN HAŞLANINCA SUYUNU SÜZÜN VE ETİ AYRI BİR KABA ALARAK DİDİKLEYİN SOĞAN VE HAVUÇLARI BAŞKA BİR YEMEKTE DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ BAŞKA BİR TENCEREDE TEREYAĞI ERİTİN UNU İLAVE EDEREK KAVURUN ETİN HAŞLAMA SUYUNU VE ÜZERİNE KALAN SUYU DA EKLEYİN BAHARATLARI VE DİDİKLEDİĞİNİZ ETLERİ DE SUYUN İÇİNE KATARAK PİŞİRİN AYRI BİR KAPTA DA YUMURTA SARISI VE LİMON SUYUNU ÇIRPIN KARIŞIMA ÇORBANIN SUYUNDAN AZAR AZAR EKLEYEREK ILITIN ILITTIĞINIZ KARIŞIMI ÇORBANIN İÇİNE EKLEYİN VE BU ŞEKİLDE 5 DAKİKA DAHA PİŞİRİN ÜZERİNE ERİTTİĞİNİZ TEREYAĞ VE KIRMIZI BİBER KARIŞIMINI EKLEYEREK SERVİS YAPIN
Afiyet olsun NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
- 2 SU BARDAĞI BULGUR
- 2 SU BARDAĞI NOHUT
- 3,5 SU BARDAĞI SU
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 ADET SOĞAN
- 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
- 3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- NANE, KARABİBER, TUZ
Yapılışı:
TEREYAĞI, KIRMIZI BİBERLE BİRLİKTE BİR TAVADA ERİTİN ÜZERİNE, DOĞRADIĞINIZ SOĞAN VE BİBERLERİ EKLEYEREK KAVURUN SONRA BULGURU VE SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİN ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SICAK SU KOYUN DAHA ÖNCE HAŞLADIĞINIZ NOHUTLARI DA İLAVE EDEREK PİŞMEYE BIRAKIN
Afiyet olsun
KAVURMA
Malzemeler:
- 750 GRAM KAVURMALIK ET
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
- 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
- TUZ
Yapılışı:
ETİ, BİR TAVADA, ÖNCE YAĞSIZ BİR ŞEKİLDE KAVURUN BİRKAÇ DAKİKA KAVURDUKTAN SONRA TEREYAĞ, KEKİK VE TUZU İLAVE EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİN PİŞİNCE SERVİS YAPIN
Afiyet olsun
|
|
|