Konu
:
Portakal kabuğu reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Portakal kabuğu reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal kabuğu reçeli
Malzemeler:
8 orta boy portakal
1
5 kg tozşeker
3
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
* Portakal kabuklarını küp küp doğrayın
Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika haşlayın
Suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edin ve bir gece bekletin
* Su ve şekeri tencereye alıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın
Suda beklettiğiniz portakal kabuklarını süzüp şerbete ekleyin ve karıştırın
Reçel kıvamına gelinceye kadar 20 dakika pişirin
* Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve üzerinde biriken köpüklerini alın
Reçeli sıcakken kavanozlara boşaltıp soğumaya bırakın
Soğuyunca kapağını sıkıca kapatıp kuru ve gün ışığı almayan bir yerde muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul