Konu
:
Sıcak Şarap Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Sıcak Şarap Yapımı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıcak Şarap Yapımı
Sıcak şarap, karlı ve soğuk kış gecelerinin en sevilen içeceklerinden biridir
Malzemeler:
1 litre kırmızı şarap (çok iyi olmasına gerek yok)
1/8 litre su
60 gr şeker
Tarçın ( çubuk olmalı (3-4 cm), toz olursa bulanıklık yaratır)
Karanfil
Yarım limon kabuğu veya iki dilim limon (Portakal kabuğu da deneyebilirsiniz)
1
Yöntem
Şekeri ve diğer malzemeleri suda kaynatıp 20-30 dakika soğumaya bırakın
Sonra şarabınıza bu karışımı ekleyip çok kısık ateşte ısıtın
Kesinlikle kaynatmayın, aksi halde alkol buharlaşacaktır
Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz
2
Yöntem
Kırmızı şarabı çok kısık ateşe koyun
Isınmaya başlayınca şekeri, limon kabuklarını, tarçını ve
karanfili ekleyin ve karıştırın
Kaynamamasına dikkat edin
Yeteri kadar ısınınca servis yapabilirsiniz
Limon yerine portakal kabuğu,
şeker yerine bal kullanarak değişik tatları deneyebilirsiniz
Servis yapmadan bir tadın; eğer alkolun az olduğunu düşünüyorsanız çok az votka eklenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul