Konu
:
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbası
Yalnız Mesajı Göster
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
sarımsaklı yahni , patatesli zarf böregi , toyga corbası
SARIMSAKLI YAHNİ
Malzemeler:
- 500 GR KUŞBAŞI ET
- 2 ADET SOĞAN
- 3 BAŞ SARIMSAK
- 2 ÇAY BARDAĞI SU
- 5 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
- KİMYON
- KARABİBER
- TUZ
Yapılışı:
ROBOTTA KIYDIĞINIZ SOĞANLARI YAĞDA KAVURUN
AYRI BİR TAVADA 5-6 DİŞ SARIMSAĞI,KIYDIĞINIZ SOĞANLARIN BİRAZINI VE ETİN YARISINI ÜZERİNE BAHARATLARINI EKLEYEREK KOYUN ÜZERİNE KALAN SARIMSAĞI ETİ,SOĞANI VE BAHARATLARINI KATARAK ÜZERİNE SİRKE VE SUYUNU DA İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKIN
Afiyet olsun
PATATESLİ ZARF BÖREĞİ
Malzemeler:
HAMURU İÇİN:
- 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1 ADET YUMURTA
- 1 ÇAY BARDAĞI SU
- 2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 ÇRB KAŞ DOMATES SALÇASI
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇİ İÇİN:
- 3 ADET PATATES
- 2 ADET SİVRİ BİBER
- 1 ADET SOĞAN
- KİMYON
- KIRMIZI BİBER, KARABİBER, TUZ
Yapılışı:
HAŞLANMIŞ PATATESLERLE İNCE KIYILMIŞ SOĞANI,SİVRİ BİBERİ VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK İÇ HARCI ELDE EDİN
İÇİNE YAĞ SÜRÜP ZAR ŞEKLİNDE KATLAYARAK TEKRAR AÇIN
HAMURU 4 E BÖLÜP İÇ HARCINI KOYARAK ZARF ŞEKLİNDE KATLAYIP ÜZERİNE YAĞ SÜREREK FIRINA VERİN
Afiyet olsun
TOYGA ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 SU BARDAĞI NOHUT
- 1 SU BARDAĞI YOĞURT
- ½ SU BARDAĞI PİLİVLIK BULGUR
- 1 ADET YUMURTA
- 4 SU BARDAĞI SU
- 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
- 2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
- 1 ÇORBA KAŞIĞI NANE
- 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
Yapılışı:
YOĞURDU,UNU,YUMURTAYI VE 1 ÇORBA KAŞIĞI YAĞI SU İLE KARIŞTIRARAK PİŞİRİN
İÇİNE NOHUT VE BULGURU DA İLAVE EDEREK PİŞMEYE BIRAKIN
PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞINIZ NANEYİ DÖKEREK SERVİS YARIN
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul