Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Sarma Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Sarma Tatlısı



Malzemeler,

1 litre süt

1 paket pötibör bisküvi

1 paket margarin (250 gram)

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 adet orta boy muz

Hazırlanışı,

Orta boy tencereye margarini alıp kısık ateşte eritin

Süt, un ve şekeri ilave edip karıştırın

Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin

Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin

Orta büyüklükte tepsiye muhallebiyi döküp soğuması için bekletin

Bisküvileri mutfak robotundan geçirip un haline getirin

Muzların kabuğunu soyup çatalla ezip püre haline getirin

Soğuyan muhallebiyi orta büyüklükte dilimler halinde kesin

Her bir dilim muhallebinin bir tarafını un haline getirilmiş bisküviye batırın

Muhallebinin tam ortasına 1 tatlı kaşığı püre haline getirilmiş muz koyun

Muhallebi dilimini rulo şeklinde sarın

Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi yapın

Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla