Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tart



Tek lokmada damağınızı tatlandıracak kremalı tartı; beş çaylarınız ve akşam yemeği sonrası için hazırlayabilirsiniz


Malzemeler,

Tart Hamuru için,

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım paket margarin

1 adet yumurta sarısı

Kreması için,

2 su bardağı sıcak süt

6 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı,

Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın

Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun

Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin

Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin

Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin

Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin

Kremasını hazırlamak için orta boy tencerede mısır nişastası, şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın

Karışıma yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip mikserle çırpın

Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin

Kremayı ocaktan indirmeden 2 dakika önce vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın

Kremayı ocaktan indirip soğuması için bekletin

Soğuyan kremayı tartlara pay edin

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin

Soğuduktan sonra servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla