Kremalı Tart
Tek lokmada damağınızı tatlandıracak kremalı tartı; beş çaylarınız ve akşam yemeği sonrası için hazırlayabilirsiniz
Malzemeler,
Tart Hamuru için,
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
Kreması için,
2 su bardağı sıcak süt
6 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına tart hamuru için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarıp yumuşaması için 5 dakika bekletin
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp tart kalıplarına yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Pişen tartları fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Kremasını hazırlamak için orta boy tencerede mısır nişastası, şeker ve yumurta sarılarını iyice karıştırın
Karışıma yavaş yavaş sıcak sütü ilave edip mikserle çırpın
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
Kremayı ocaktan indirmeden 2 dakika önce vanilya ve tereyağını ilave edip karıştırın
Kremayı ocaktan indirip soğuması için bekletin
Soğuyan kremayı tartlara pay edin
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Afiyet olsun
|