Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kuşkonmaz

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kuşkonmaz



Kuşkonmaz; içerdiği mineral ve vitaminlerle birlikte besleyici; 100 gramında sadece 25 kalorisi bulunmasıyla sağlıklı bir sebzedir Yaz akşamlarında sofralarınıza tat katacak zeytinyağlı kuşkonmaz


Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın
Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın
Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın
Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün
Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Limonları hakle şeklinde doğrayın
Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın
Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin
Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin
Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin
1 su bardağı suyu tavaya ilave edin
Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin
Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın
Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın
Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla