Yalnız Mesajı Göster

Ayva Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı



Malzemeler:
5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker

Yapılışı:
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın Çekirdekleri bir kenara ayırın Kararmamaları için ayvaları suya atın Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirinÜzerlerine yarım su bardağı su ilave edin Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla