Konu
:
Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Tatlısı
Malzemeler:
5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker
Yapılışı:
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun
Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın
Çekirdekleri bir kenara ayırın
Kararmamaları için ayvaları suya atın
Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin
Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin
Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın
Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun
Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin
Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul