Konu
:
Apfel strudel (elmalı pıe)
Yalnız Mesajı Göster
Apfel strudel (elmalı pıe)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Apfel strudel (elmalı pıe)
Malzemeler:
200 gr
Un
½ çay kaşığı
tuz
230 gr
Tereyağı
110 gr
Toz şeker
1 kg
Elma
3 gr
Tarçın
20 gr
Sıvı yağ
1 su bardağı su
100 gr
Bayat ekmek kabuğu kurusu
yarım çay kaşığı vanilya
60 gr
Kuru üzüm
30 gr
Limon kabuğu rendes
Hamurun hazırlanması
:
Blenderde hamurun içine giren 200 gr
un, 20 gr
Sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı su karıştırılıp çıkartılır
Elle iyice yoğurulur
Top haline getirilip yağlanmış bir tepsiye koyulur
Üzerine bir fırça ile yağ sürülür
Yarım saat bekletilir
Sonra hamur topağı un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açılır
Arada fırça ile yağ sürülerek açmaya devam edilir
İki elle dış kısmı ile daha da inceltilerek şeffaf hale gelinceye Kadar açmaya devam edilir
Hamur 70x70 cm kare olunca durulur
Galeta ununun hazırlanması:
80 gr
tereyağı eritilir ve ekmek kabuğu, 10 gr
toz şeker ve vanilya yağa atılır
Karıştırılarak kahverengi olması sağlanır
İçinin hazırlanması: Elmalar soyulur ve iri rendelenir
Limon kabuğu ince rendelenir ve 100 gr
toz şeker yatırılır
15 dakika bekletilir
Aroması şekere geçince elmalara ilave edilir
Hazırlanan hamurun dörtte birine galeta unu serpilir
Sonra elmalar döşenir
Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürülür ve elma kaplı olanın üstüne kumaş kaldırılarak üstü kaplanıp öte taraftan hamur bitiştirilir
Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serilip strudeli üzerine yerleştirilip üzerine erimiş tereyağı sürülür
200 c fırında bir saat kadar tutulur
Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürülür
Fırından çıkarıldıktan sonra soğutmaya bırakılır ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul