Konu
:
Spätzle
Yalnız Mesajı Göster
Spätzle
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Spätzle
Gerekenler:
330 gr un
2 yumurta
1/8 lt
su
tuz
Yapilisi:
Yukaridaki mlz
ile cok civik olmayan bir hamur yapilir ve kaynamakta olan tuzlu suyun icine bu hamurdan ya bicakla ince ince seritler halinnde kesilip suya atilir, ya da resimdeki gibi iri delikli bir rende ile tencere icine rendelenir
(ya da diger bir deyisle akitilir)
Su yuzune cikan hamurlar bir kepce yardimiyla alinir ve Servis Tabagina Konulur
Klasik sunumu:
Bir tabaga alinarak uzerine ya endelenmis peynir ya da kizartilmis sogan gezdirilir
Et yemeklerinin yaninda mukemmel bir tamamlayicidir
Haslanmis sebze ile ya da bolonez sos ile bile yenilebilen cok yonlu bir yemek
Resimi orjinal boyutlarda görüntülemek için buraya tıklayınız
( Orjinal Boyut: 800x539 ve 79KB )
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul