Konu
:
Gulasch
Yalnız Mesajı Göster
Gulasch
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gulasch
Gerekenler:
1 kg dana eti (kusbasi dogranmis,yagsiz ve kemiksiz)
1 kg sogan (irice dogranmis)
1 yk un
2-3 tatli toz kirmizi biber (eger bulabilirseniz unlu macar biberlerinden)
1 yk salca
3 defne yapragi
sivi yag, uzerini gececek kadar su
agiz tadiniza gore tuz (yemek pistikten sonra eklenip bir on dk daha kaynatilacak)
1-2 yk suzme yogurt (rahm)
*
Yapilisi:
Etler tencerede isitilan yagin icine atilarak soldurulur,suyunu cektikleri zaman tabaga cikarilarak hemen yag ilavesiyle birlikte soganlar kavrulur
Seffaf bir renk aldiklari zaman icine toz biberleri ve salcasi eklererek bir iki dk kavrulur
Uzerine etler bosaltilir ve unu eklenerek kavrulmaya devam edilir
Iyice karisinca icine defne yapraklari ve suyu ilave edilir
Kaynadiktan sonra isi seviyesi en aza indirilerek tencerenin kapagi kapali olarak 1-2 saat pisirilir
Gerekirse uzerini gecmeyecek kadar su ilavesi yapilir
Bu surenin sonunda tuzu eklenir ve bir iki tasim daha kaynattiktan sonra sogumaya birakilir
Birkac saat dinlendirdikten sonra tekrardan bir yarim saat daha pisirilir
Soganlarin neredeyese kaybolacak kadar pisirilmesi gerekir
Suyu eger azalmissa icine pisme suresi boyunca azar azar eklenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul