Konu
:
Hurmalı ve Muzlu Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı ve Muzlu Kurabiye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı ve Muzlu Kurabiye
Hurmalı ve Muzlu Kurabiyeler:
Malzemeler:
Aşağıdaki un miktarı ile Amerikan kurabiyeleri gibi içleri yumuşak kurabiyeler elde edersiniz, siz çok yumuşak sevmiyorsanız unu biraz arttırın
2 su bardağı un
3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım paket (125gr, yarım sb) tereyağı/margarin veya eşit miktarda sıvıyağ, oda sıcaklığında
(margarin kullanmazsanız tuz da eklemeyin)
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı kahverengi şeker
2 muz, kararmaya yüz tutmuş (ne kadar olgunlaşmış olursa o kadar iyi)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 su bardağı hurma, minik minik doğranmış
Hazırlanması:
[*]Unu, kabartma tozunu, tuzu ve tarçını bir kaba eleyin
Kabınızı kenara alın
Yağı şekerlerle birlikte 1 dakika çırpın
[*]Muzu küçük küçük kesip şekerlere ekleyin
Karışım krema görünümü alana kadar karıştırın
(Muzlardan birkaçı ezilmemiş kalabilir) Yumurta ve vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın
[*]Unlu karışımı ekleyip özleşene kadar karıştırın
(daha fazla olmasın) En son hurmaları ilave edin
[*]Bir yemek kaşığı yardımıyla kurabiyeleri yağlı kağıt serili 2 tepsiye paylaştırın
Üzerlerini küçük bir spatula veya yemek kaşığı ile düzeltin
Önceden ısınmış 175C fırında yaklaşık 15 dakika -bir kürdanı batırdığınızda temiz çıksın ancak üzerleri kahverengi olmasın- pişirin
5 dakika fırın tepsisinde bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul