Konu
:
Kuru ÜzÜmlÜ kepeklİ kurabİye
Yalnız Mesajı Göster
Kuru ÜzÜmlÜ kepeklİ kurabİye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru ÜzÜmlÜ kepeklİ kurabİye
Malzemeler:
2 su bardağı kepek unu
1 paket kabartma tozu
4-5 adet tatlandırıcı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı kuruüzüm
1 çay kaşığı tarçın
TARİFİ:
Bir kapta kepekli unu ve kabartma tozunu karıştırın
Üzerine sıvıyağ, yumurta, süt, kuruüzüm ve tarçını ekleyin
Tatlandırıcıları bir çay bardağı suyun içinde eritip hamura katın ve hepsini iyice yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul