Yalnız Mesajı Göster

Mantar Çanağında Et Meze

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Çanağında Et Meze



Mantar Çanağında Et Meze


Malzemeler:

250 gr mantar
250 kuşbaşı et
100 ml krem peynir
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 soğan
1 domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Tuz Karabiber

Üzeri için: Ceviz içi Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:

Soğanı küp doğrayıp soteleyin Domatesin kabuğunu soyun ve küp doğrayarak soğana ilave edin En son eti ilave edip kısık ateşte kendi suyunda pişirin Diğer tarafta sarımsağı ince kıyın Kimyon krem peyniri ve sütü bir kapta karıştırıp pişen ete ilave edin Tuz karabiber ekleyin Karışımı mikserle iyice ezin Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın Mantarların saplarını çıkarıp fırın tepsisine dizin Fırında 6-7 dakika pişirin Hazırladığınız et mezeyi mantarların ortalarına paylaştırın Üzerlerine kırmızı pul biber serpip ceviz içi ile süsleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla