Konu
:
Mantar Çanağında Et Meze
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Çanağında Et Meze
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Çanağında Et Meze
Mantar Çanağında Et Meze
Malzemeler:
250 gr mantar
250 kuşbaşı et
100 ml krem peynir
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 soğan
1 domates
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Tuz Karabiber
Üzeri için: Ceviz içi Kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Soğanı küp doğrayıp soteleyin
Domatesin kabuğunu soyun ve küp doğrayarak soğana ilave edin
En son eti ilave edip kısık ateşte kendi suyunda pişirin
Diğer tarafta sarımsağı ince kıyın
Kimyon krem peyniri ve sütü bir kapta karıştırıp pişen ete ilave edin
Tuz karabiber ekleyin
Karışımı mikserle iyice ezin
Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın
Mantarların saplarını çıkarıp fırın tepsisine dizin
Fırında 6-7 dakika pişirin
Hazırladığınız et mezeyi mantarların ortalarına paylaştırın
Üzerlerine kırmızı pul biber serpip ceviz içi ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul