Yalnız Mesajı Göster

Karaköy Pogaçası Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karaköy Pogaçası Tarifi



Karaköy Pogaçası Tarifi





Malzemeler


Hamuru için:


2 yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)


1 su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı yoğurt


1/2 su bardağı ılık su


1 paket maya


1 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


Aldığı kadar un (5 su bardağı)


İç harcı: peynir, maydanoz


Üzeri için susam


Hazırlanışı


-Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,


-Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun(hamur sert olmasın)


- hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin


- Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin


-tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda(güneş alan bir yer olabilir) poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin


Not: yumurta ve yoğurt oda sıcaklığında olsun


Afiyet oLsun


Alıntı Yaparak Cevapla