06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kahvaltılık Soslar
kahvaltılık tarifleri -

Malzemeler :
biber
domates
sarımsak
elma sirkesi
zeytinyağı
fesleğen
tuz,karabiber
Hazırlanışı :
Sarımsakları ince olarak kesin Tavaya zeytinyağı ilave edin
Üzerine sarımsağı alın Biberleri kesin
Üzerine biberleri ilave edip soteleyin
Daha sonra üzerine domatesleri ilave edip soteleyin
Üzerine karabiber ilave edin
Daha sonra servis tabağınsa alıp kahvaltıda servis edin
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
tuz,nane,kimyon,karabiber
isteğe göre 2 diş ezilmiş sarmısak
isteğe göre bir tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi
tüm malzemeleri iyice karıştırıp,servis yapıyoruz
Kahvaltı Sosu Tarifi 1
Malzemeler
10-15 adet kurutulmuş sivri biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kuru biberler akşamdan ıslatılır
Ertesi günü birkaç parçaya kesilir, bir blendere konur
Üzerine tuz, kimyon, kekik ve zeytinyağı eklenir ve çekilir
Kahvaltılarda ekmeğe sürerek tüketilir
Kahvaltı Sosu Tarifi 2
Malzemeler:
1 su bardağı ev yapımı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır
Kahvaltılarınızda kızarmış ekmeğin üzerinde mükemmel bir tat
Kahvaltı Sosu Tarifi 3
Malzemeler
Sızma zeytinyağı
Karabiber
Ceviz içi
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Pul biber
Kekik
Nane
Siyah veya yeşil zeytin ya da ikisi birden
Bir tutam tuz
Birkaç damla limon ( gerçek limon lütfen limon suyu diye satılan sitrik asit değil)
Hazırlanışı
1 Hepsini derin bir kaseye koyup karıştırıyoruz
Eğer o gün tüketilecekse ve hafta sonuysa sarımsak da eklenebilir İyice karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürüyoruz; ekmek dilimlerini ister fırına sürün isterseniz soğuk yiyin
Ya da ekmekleri kızartıp sofraya getirin sosu da üstüne sürün
Kahvaltı Sosu Tarifi 4
Malzemeler:
* 5 kg kırmızı biber(közlenip robottan geçirilmiş,közlemek zor gelirse haşlayıp kabuklarını soyabilirsiniz)
* 3 kg patlıcan (mutlaka közlenecek)
* 2 kg havuç(rendelenip 1 çay bar su ile pişirilecek)
* 2 kg salça( hazır veya ev salçası)
* 2-3 baş sarımsak
* bir kaç defne yaprağı
* 1/2 kg bal veya 1 su bar şeker
* 750 gr sıvıyağ
* 10 adet aspirin(eritilmiş)
* kimyon (damak tadına göre 1 tat, kaş )
* tuz,karabiber
* isteğe göre baharat( bu damak tadınıza kalıyor)
Hazırlanışı:
Patlıcan ,biber,havuç ve salça karıştırılıp ateşte koyulaşana dek pişirilir Dövülmüş sarımsak,defne yaprağı,baharatlar,bal veya şeker eklenir biraz daha kaynatılır(sürekli karıştırın bu aşamadan sonra dibi tutabilir) Sıvıyağ bir tencerede kızdırılıp malzemelere eklenip karıştırılır en son aspirin koyulup yağ ile malzeme birbirini tutana dek 10 dak kadar pişirilir Sıcakken kavanozlara doldurulup kapakları kapatılır,battaniyeye sarılıp soğuyana dek bekletilir yada kavanozlar konserve gibi 10 dak kaynatılır
|
|
|