06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TavukLu BrokoLi
TavukLu BrokoLi

Malzemeler:
300 gr Brokoli
tuz-karabiber
2 ad tavuk göğsü
3 yk Sana yağı
3 diş sarımsak
1 ad kuru soğan
2 ad çarliston biber
1 ad Domates
2 sb Tavuk suyu  
Yapılışı:
Brokolileri çiçeklerine ayırın Derin bir tencereye su koyup, kaynatın Su kaynadıktan sonra içine tuz ve brokolileri koyup, 5 dak brokolilerin rengi değişinceye kadar haşlayın Fazla kaynatırsanız brokoliler sararır Haşlanmış brokolilerin suyunu süzüp, iyice soğuması için buzlusu da bekletin
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın
Sarımsakları kıyın
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın
Domatesleri küp küp doğrayın
Tenecerenin içerisinde Sana crème bonjouru kızdırıp, içine doğranmış tavuk parçalarını ilave edip, tavuk etlerine renk verdirin
Tavuk etleri renk alınca, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pemebeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar renk alınca içine halka halka doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, pişirmeye devam edin
En son olarak harcın içine doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte pişirin
Tavuklu harcı ısıya dayanıklı bir tepsiye veya kaba alın Üzerine harcın ortasını boş bırakacak şekilde brokileri dizip, tavuk suyunu dökün
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dak- pişirip, sıcak sıcak servis edin
|
|
|