Yalnız Mesajı Göster

TavukLu BrokoLi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TavukLu BrokoLi



TavukLu BrokoLi








Malzemeler:

300 gr Brokoli

tuz-karabiber

2 ad tavuk göğsü

3 yk Sana yağı

3 diş sarımsak

1 ad kuru soğan

2 ad çarliston biber

1 ad Domates

2 sb Tavuk suyu







Yapılışı:

Brokolileri çiçeklerine ayırınDerin bir tencereye su koyup, kaynatın Su kaynadıktan sonra içine tuz ve brokolileri koyup, 5 dak brokolilerin rengi değişinceye kadar haşlayın Fazla kaynatırsanız brokoliler sararırHaşlanmış brokolilerin suyunu süzüp, iyice soğuması için buzlusu da bekletin

Tavuk göğsünü küp küp doğrayın

Sarımsakları kıyın

Kuru soğanı piyazlık doğrayın

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, halka halka doğrayın

Domatesleri küp küp doğrayın

Tenecerenin içerisinde Sana crème bonjouru kızdırıp, içine doğranmış tavuk parçalarını ilave edip, tavuk etlerine renk verdirin

Tavuk etleri renk alınca, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pemebeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar renk alınca içine halka halka doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, pişirmeye devam edin

En son olarak harcın içine doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberi ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte pişirin

Tavuklu harcı ısıya dayanıklı bir tepsiye veya kaba alın Üzerine harcın ortasını boş bırakacak şekilde brokileri dizip, tavuk suyunu dökün

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dak- pişirip, sıcak sıcak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla