Yalnız Mesajı Göster

Yayla Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yayla Çorbası



sebzeli çorbalar - çorba çeşitleri - et suyu ile çorba

Ispanaklı yayla çorbası malzemeleri
  • 2 kuzu gerdanı
  • 15 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 10 su bardağı su
Üzeri için
  • 60 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın Süzüp etini tel tel ayırın Ispanağı temizleyip kıyın

Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin

Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın 1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin

Üzeri için tereyağını tavada kızdırın Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın

Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla