Konu
:
Yayla Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Yayla Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yayla Çorbası
sebzeli çorbalar - çorba çeşitleri - et suyu ile çorba
Ispanaklı yayla çorbası malzemeleri
2 kuzu gerdanı
1
5 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr ıspanak
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Tuz
10 su bardağı su
Üzeri için
60 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Kuzu gerdanını bol suyla yıkayın
Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayana kadar haşlayın
Süzüp etini tel tel ayırın
Ispanağı temizleyip kıyın
Pirinci 2 bardak su ile yumuşayana kadar haşlayın
Kalan 8 bardak su, ıspanak, et, nohut ve tuzu ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin
Yoğurt, un ve yumurtayı bir kapta pütürsüz olana kadar çırpın
1 kepçe kaynar et suyundan ekleyip tekrar çırpmaya devam edin
Karışımı kaynamakta olan çorbaya ekleyip hızla karıştırın
Yoğurdun kesilmemesi için devamlı karıştırarak 15 dakika daha pişirin
Üzeri için tereyağını tavada kızdırın
Kırmızıbiberi ekleyip tavayı ocağın üzerinden alın
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul