Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbası



çorba çeşitleri - et suyu ile düğün çorbası - düğün çorbası tarifi


Düğün çorbası malzemeleri
  • 250 gr kuşbaşı koyun eti
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Pul kırmızı biber

Düğün çorbası hazırlanışı
Etleri yıkayıp büyük bir tencereye alın Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın Etleri tel tel ayırın

Tereyağının yarısını ayrı bir tencerede eritin Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Sıcak et suyunu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin Bir taşım kaynatıp etleri ekleyin Kısık ateşte 10 dakika pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp kapağı yarı açık olarak 5-6 dakika daha pişirin

Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarısını bir kapta çırpın Çorbayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce terbiyeyi azar azar dökerek karıştırın Bir taşım daha kaynatın Kalan margarini eritip pul kırmızı bibiber ve naneyi kızdırın Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın







Alıntı Yaparak Cevapla