Konu
:
Düğün Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası
çorba çeşitleri - et suyu ile düğün çorbası - düğün çorbası tarifi
Düğün çorbası malzemeleri
250 gr kuşbaşı koyun eti
3 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
8 su bardağı sıcak su
20 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Nane
Pul kırmızı biber
Düğün çorbası hazırlanışı
Etleri yıkayıp büyük bir tencereye alın
Sıcak suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar haşlayın
Etleri tel tel ayırın
Tereyağının yarısını ayrı bir tencerede eritin
Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
Sıcak et suyunu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin
Bir taşım kaynatıp etleri ekleyin
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp kapağı yarı açık olarak 5-6 dakika daha pişirin
Terbiyesi için, limon suyu ve yumurta sarısını bir kapta çırpın
Çorbayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce terbiyeyi azar azar dökerek karıştırın
Bir taşım daha kaynatın
Kalan margarini eritip pul kırmızı bibiber ve naneyi kızdırın
Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul