Konu
:
Hindi Filetolu Kaz Ciğeri
Yalnız Mesajı Göster
Hindi Filetolu Kaz Ciğeri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindi Filetolu Kaz Ciğeri
Hindi Filetolu Kaz Ciğeri
Hindi Filetolu Kaz Ciğeri Tarifi - Hindi Filetolu Kaz Ciğeri Nasıl Yapılır - Hindi Filetolu Kaz Ciğeri Malzemeleri
Malzeme:
1 su bardağı Bizim Baldo Pirinç
1,5 bardak Bizim Mutfak Tavuk Suyu
10 adet kestane
1/2 kahve fincanı dolmalık fıstık
1/4 kahve fincanı kuru üzüm
tuz
karabiber
3 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
Garnitür için :
2 çorba kaşığı krema
Hindi filetoları geniş bir tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ilave edin
10 dakika haşlayın
Süzüp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile tavada hafifçe çevirdikten sonra fırında pişirin
Kaz ciğerini tavada pişirin
Pilav için pirinci yıkayıp süzün
Kalan zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtıp önce pirinç, dolmalık fıstık ve kuru üzümleri soteleyin
Hindi suyunu ekleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın
En son kestane içlerini ekleyin
Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
Ocaktan alın
Demlenmeye bırakın
Sufle patates için yumurta aklarını bir tutam tuz ile köpük köpük olana dek çırpın
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup krema ile blenderde püre haline gelene dek ezin
Çırpılmış yumurta akları, tuz, taze çekilmiş karabiber ve rendelenmiş muskatı ilave edin
Tekrar karıştırın
Hazırladığınız sufle karışımını yağlanıp un serpilmiş sufle kaplarına paylaştırın
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin
Servis tabağına fırında pişmiş hindi etini ve kaz ciğerini yerleştirin
Kestaneli pilav ve sufle patates ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul