Konu
:
Saray Usülü Halka Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usülü Halka Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usülü Halka Tatlısı
Saray Usülü Halka Tatlısı
Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı
MALZEMELERİ :
• 4 Su bardağı su
• 100 gr Margarin
• 7-8 Adet yumurta
• 1 Tatlı kaşığı tuz
• 5 Su bardağı un •
1 Çorba kaşığı nişasta
• 1 Tatlı kaşığı şeker
Şerbeti için
• 7 Su bardağı toz şeker
• 5 Su bardağı su
• Yarım limon
Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz
Kaynamaya başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz
Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumartaları birer birer kırıyoruz
Son yumurtayı kırarken ölçümü/deki nişastayı üzerine serpiyoruz
Hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz
Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz
Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz
Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz
Hamurlarımız üste /,
doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul