Konu
:
Kirazlı Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kirazlı Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kirazlı Milföy Tatlısı
Kirazlı Milföy Tatlısı
Milföy Tatlısı - Kirazlı Milföy Pastası
6 kare milföy hamuru 1 yumurta akı 3 çorba kaşığı süt
Kirazlı sos için: 600 gr kiraz Yarım su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 1 su bardağı su
Labneli krema için: 3 paket labne peynir 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 3 çorba kaşığı nişastaKirazlı milföy pasta hazırlanışı
Kirazlı milföy pasta: Milföy hamurlarını merdane ile inceltin
Süt ve yumurta akını çırpıp hamurların üzerine sürün
Hamurları fırın tepsisine alıp çatalla yer yer delin
200 derece ısıtılmış fırında 5-6 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Kirazları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
Tencereye alıp tozşeker, tarçın, karanfil ve suyu ekleyin
Orta ateşte bir-iki taşım kaynatın
Kirazları kevgirle çıkarıp soğumaya bırakın
(Şerbeti başka bir tatlıda kullanabilirsiniz
)
Kremayı hazırlamak için;
sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın
Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve sarılı karışıma ekleyin
Labne peynir ve nişastayı ekleyip karıştırarak kısık ateşte 5 dakika pişirin
Pişirdiğiniz milföylerin herbirini iki eşit parçaya keserek 12 dikdörtgen elde edin
Kremayı sıkma torbasına alın
4 milföyün üzerine krema sıkıp kiraz tanelerini yerleştirin
Bu şekilde 3?er katlı 4 pasta hazırlayıp servis yapın
Afiyet olsun
Kirazlı milföy pasta artık hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul