Konu
:
Afyon Usulü Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Afyon Usulü Lokma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afyon Usulü Lokma Tatlısı
Afyon Usulü Lokma Tatlısı
Afyon Usulü Lokma Tatlısı Tarifi - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Yapılışı - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Malzemeleri
Malzemeler:
1 yemek kaşığı pakmaya
2 çay bardağı ılık su
1 tane yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Pakmaya ılık su ile ıslatılır
Bir kaba yumurta kırılır
Un katılır
Islatılan pakmaya ilave edilir
Bir çay bardağı ılık su dökülür ve hamur yoğrulur
Kabın üzerine bir örtü örtülerek hamurun kabarması beklenir
10 dk sonra kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kızgın yağın içine atılarak kızartılır
Kızaran lokmalar önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbetin içine delikli kepçe ile atılır
Şerbeti şu şekilde hazırlanır: 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı su ve 1-2 damla limon suyu bir tencerede kaynatılır
Şerbet soğuduktan sonra sıcak lokmalar içine atılır
Lokmalar şerbeti çekince servis tabağına alınır
Not: En çok kandil günlerinde yapılır
Komşulara ve akrabalara dağıtılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul