Yalnız Mesajı Göster

Afyon Usulü Lokma Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afyon Usulü Lokma Tatlısı



Afyon Usulü Lokma Tatlısı
Afyon Usulü Lokma Tatlısı Tarifi - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Yapılışı - Afyon Usulü Lokma Tatlısı Malzemeleri



Malzemeler:
1 yemek kaşığı pakmaya
2 çay bardağı ılık su
1 tane yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Pakmaya ılık su ile ıslatılır Bir kaba yumurta kırılır Un katılır Islatılan pakmaya ilave edilir Bir çay bardağı ılık su dökülür ve hamur yoğrulur Kabın üzerine bir örtü örtülerek hamurun kabarması beklenir 10 dk sonra kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kızgın yağın içine atılarak kızartılır Kızaran lokmalar önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbetin içine delikli kepçe ile atılır Şerbeti şu şekilde hazırlanır: 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı su ve 1-2 damla limon suyu bir tencerede kaynatılır Şerbet soğuduktan sonra sıcak lokmalar içine atılır Lokmalar şerbeti çekince servis tabağına alınır

Not: En çok kandil günlerinde yapılır Komşulara ve akrabalara dağıtılır

Alıntı Yaparak Cevapla