Yalnız Mesajı Göster

elmalı malibu güzeli & sade fransız ekmekleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

elmalı malibu güzeli & sade fransız ekmekleri





elmalı malibu güzeli
malzemeler:
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 7 adet elma
  • 1 yemek kaşığ tarçın
  • 1-2 adet muz
  • krem için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 pkvanilya
  • üzerine:
  • 3 adet yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
hazırlanması:
[*]elmaları küp küp doğrayıp üzerine şekeri koyup kısık ateşte ezilmeden pişirilirpişince üzerine tarçın eklenip borcama dökülürüzerine muz dilimlenerek konulurkrema malzemesi vanilya hariç bir kapta iyice çırpılıp karıştırarak pişirilir[*]en son vanilya ilave edilir krema biraz ılınınca muzların üzerine dökülüryumurta akı ve şeker bir kabın içinde köpük köpük olana kadar iyice çırpılır ve kremanın üzerine dökülür[*]180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilirsoğuyunca buzdolabına konup 1-2 saat bekletilir

  • 1 su bardagi sut
  • 1/2 su bardagi su
  • 1 paket dr oetker instant maya
  • 2 tatli kasigi seker
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1/4 su bardagi sivi yag
  • 1 corba kasigi sirke
  • 4 su bardagi un
hazırlanması:
[*] Süt ve suyu bir cezveye koyup ilitiyorsun (Ilık-sıcak arasi olacak) Bu arada unu bir kaba koyup, mayayi,tuzu ve sekeri(yani tüm kuru malzemeyi) icine serpistiriyorsun, karistiriyorsun ve sonra ortasini havuz gibi aciyorsun[*]Ilıttıgın sulu sütü, siviyagi, sirkeyi koyup(yani tüm sivi malzemeyi)5 dakika yoguruyorsun Ele pek yapismayan, ama oldukca yumusak bir hamur oluyor Ustunu kapatip, ilik bir yerde 2 misli oluncaya kadar (ben kaloriferin üstüne koyuyorum) yaklasik 1 saat bekletiyorsun[*]Kabarinca istersen bu sekilde mandalina gibi toplar yapip tepsiye diz, ya da tek somun olarak sekil ver (ya da merdane ile acip icine ceviz, zeytin ne istiyorsan serp, rulo yapip kalıba koy ) üstüne elinle su sür, ustune bicakla 1-2 kesik at, cok az un serp yine sicak bir yerde yaklasik yarim saat beklesin[*] Önceden isitilmis 260 derece firinda yaklasik 20-25 dakikada pisiyorsun (firini icine isiya dayanikli bir kase yada kabin icine su koyup firinin en altina koy Suyun buhari ekmegin daha yumusak olmasini sagliyormus) Pisince tel ızgaraya alip sogumasini bekliyorsun

Alıntı Yaparak Cevapla