Konu
:
karpatka
Yalnız Mesajı Göster
karpatka
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
karpatka
Malzemeler:
Hamur:
2,5 çay bardağı su
50 g margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yumurta
2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
3 poşet Dr
Oetker Dolgu Kreması
3,5 su bardağı soğuk süt
1 poşet Dr
Oetker Meyveli Sos
Hazırlanması:
Hamur:
[*]Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın
[*]Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin
Hamuru ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun
[*]Mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin ve toplam 5 dakika çırpın
[*]Hamur kabartma tozunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın
[*]Hamuru krema torbasına doldurun
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 12 adet daire oluşturun
(ortadaki boş kalacak bölüme ayrıca sıkarak koyarsanız fotoğraftaki şekli elde edebilirsiniz
)[*]Önceden 200 ºC'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin, sürenin sonunda fırın ayarını 150ºC'ye düşürün ve 45 dakika daha pişirin
Fırından çıkartıp soğutun ve her birini enlemesine ikiye kesin
Dolgu:
[*]Servisten önce dolgu kremalarını süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın
[*]Meyveli sosu tarifine gore hazırlayıp soğutun
[*]Kestiğiniz topların arasını dolgu kreması ve meyveli sos ile doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul