Konu: karpatka
Yalnız Mesajı Göster

karpatka

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

karpatka





Malzemeler:
Hamur:
  • 2,5 çay bardağı su
  • 50 g margarin
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yumurta
  • 2 çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
Dolgu:
  • 3 poşet Dr Oetker Dolgu Kreması
  • 3,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 poşet Dr Oetker Meyveli Sos
Hazırlanması:
Hamur:
[*]Su, margarin ve toz şekeri bir kaba alıp kaynatın[*]Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süreyle karıştırarak pişirin Hamuru ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun[*]Mikser ile çırparak yumurtaları teker teker ekleyin ve toplam 5 dakika çırpın[*]Hamur kabartma tozunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın[*]Hamuru krema torbasına doldurun Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan içe doğru sıkarak 12 adet daire oluşturun (ortadaki boş kalacak bölüme ayrıca sıkarak koyarsanız fotoğraftaki şekli elde edebilirsiniz)[*]Önceden 200 ºC'ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin, sürenin sonunda fırın ayarını 150ºC'ye düşürün ve 45 dakika daha pişirin Fırından çıkartıp soğutun ve her birini enlemesine ikiye kesin
Dolgu:
[*]Servisten önce dolgu kremalarını süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın[*]Meyveli sosu tarifine gore hazırlayıp soğutun[*]Kestiğiniz topların arasını dolgu kreması ve meyveli sos ile doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla