Konu
:
İncirli Nescafe Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
İncirli Nescafe Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncirli Nescafe Tatlısı
İncirli Nescafe Tatlısı
İncirli Nescafe Tatlısı Tarifi - İncirli Nescafe Tatlısının Yapılışı - İncirli Nescafe Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler
3 yumurta
1su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz(dövülecek)
1 paket kabartma tozu
5 adet kuru incir
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme şeker
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket krem şanti
Islatmak için 2 kaşık nescafe,1 su bardağı soğuk su, yarım su bardağı şeker
Yapılışı:
- Önce muhallebinizi hazırlayın, tencerede süt, un, nişasta ve şeker ile muhallebi pişirin
Muhallebi soğuyunca içine en az yarım paket krem şanti ilave ederek, mikser ile 5 dakika çırpın
- İncirleri ılık suda 2-3 dakika beklettikten sonra minik minik doğrayın
- Şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra elediğiniz unu ve kabartma tozunu ilave edin
En son ceviz ve incirleri ekleyip karıştırın
- Borcam dikdörtgen tepsiyi margarin ile yağlayın
Çırptığınız malzemeyi tepsiye dökün
Karışımı tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yaydırın
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin
Üstü daha çabuk kızarıyor, altının da pişmesi için daha sonra tepsiyi bir alt rafa alın
- Nescafe ve şekeri 1 bardak soğuk suda eriterek kekin üzerine dökün
(önce kenarlarına dökün sonra her tarafına eşit olarak dökün)(yoğun nescafe tadı istemiyorsanız nescafe miktarını azaltabilirsiniz)
- Kek biraz soğuyunca üzerine muhallebiyi düzgün bir şekilde yaydırın
Buzdolabında soğumaya bırakın
Soğuyunca kişi sayısına göre kare keserek servis yapın
Not: nescafe miktarını damak tadınıza göre ayarlayın
Keki çok kalın olmuyor ve çabuk pişiyor sık sık kontrol edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul