Konu
:
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Milföy Arası Labneli Muhallebi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi Tarifi - Milföy Arası Labneli Muhallebinin Yapılışı - Milföy Arası Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır
Malzemeler
22 adet kare milföy hamuru
Muhallebi İçin
1 litre süt
1 kutu labne peyniri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Üzeri İçin
Elma(dilimlenmiş)
Kivi(dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı nane likörü
Kürdan
Yapılışı
Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilir
Pempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır
Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınır
Şeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılır
Ayrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilir
Muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilir
Ocaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır
Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilir
Hepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır
Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir
Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınır
Elmalar ılıyınca herhangi bir meyve reçeli dökülür
Milföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul