Yalnız Mesajı Göster

Milföy Arası Labneli Muhallebi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföy Arası Labneli Muhallebi



Milföy Arası Labneli Muhallebi
Milföy Arası Labneli Muhallebi Tarifi - Milföy Arası Labneli Muhallebinin Yapılışı - Milföy Arası Labneli Muhallebi Nasıl Yapılır


Malzemeler

22 adet kare milföy hamuru

Muhallebi İçin

1 litre süt
1 kutu labne peyniri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

Üzeri İçin

Elma(dilimlenmiş)
Kivi(dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı nane likörü
Kürdan

Yapılışı

Önce milföy hamurlar yuvarlak bir kalıbla kesilip,fırın tepsisine dizilerek fırına verilirPempeleşince fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır
Geniş bir tencereye, şeker ve süt ilave edilerek ocağa alınırŞeker erinceye kadar kısık ateşte karıştırılırAyrı bir yerde nişasta 1 çay baradağı sütle açılarak kaynamaya başlayan muhallebiye yavaş yavaş ilave edilirMuhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirilirOcaktan alıp vanilya ve labne ilave edilerek blendırdan geçirilip soğumaya bırakılır
Soğuyan milföy hamurlarının yarısı servis tabağına dizilirHepsinin ortasına soğuyan muhallebi eşit şekilde konularak kalan diğer milföy hamurlarıda üzerlerine kapatılır
Ayrı bir tavada şeker tereyağıda eritilir Elma dilimleri ilave edilerek, karıştırılıp ocaktan alınırElmalar ılıyınca herhangi bir meyve reçeli dökülürMilföy hamurlarının üzerine , kürdana önce kivi dilimi ardından elma dilimi geçirilrek batırılır

Alıntı Yaparak Cevapla