Yalnız Mesajı Göster

Ananaslı Milföy Dilimleri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananaslı Milföy Dilimleri



Ananaslı Milföy Dilimleri
Milföy Tatlısı - Ananas Tatlısı




8 adet milföy hamuru
1 adet ananas
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt

Üzeri için:
1 çay bardağı toz antepfıstığı
1 çorba kaşığı pudraşekeri


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşatın

Daha sonra geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın

Hamurları bir fırın tepsine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin

Fırının kapağı yarı açık olacak şekilde, milföyler kızarana dek pişirin Piştiğinde fırından alıp soğumaya bırakın Krem şantiyi sütle çırpıp kenara alın Ananası soyup dilimleyin Servis tabağına bir adet milföy yerleştirin Üzerine krem şanti sürüp ananas dilimi koyun Aynı işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın Üzerine antepfıstığı ve pudraşekeri serpin Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla