Konu
:
Ahududulu Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ahududulu Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududulu Milföy Tatlısı
Ahududulu Milföy Tatlısı
Milföy Tatlı - Ahududulu Tatlı
Malzemeler
Milföy hamuru (1 paket)
Ahududu Reçeli
Pudra Şekeri (Süslemek için)
Malzemeler
25 su bardağı süt (600 ml)
1 su bardağından biraz az şeker (200 ml)
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikli olarak krema hazırlanır
Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılır orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir
Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır
Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelip yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir
(Desenli kurabiye kalıplarını da kullanabilirsiniz)
Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizip önceden ısıttığınız 180C fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıp kızarana kadar fırında pişirilir
Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir
Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün
Ahududu reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir
Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul