Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Lokma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Lokma



Yumurtalı Lokma
Yumurtalı Lokma Tarifi - Yumurtalı Lokma Yapılışı - Yumurtalı Lokma Nasıl Yapılır - Yumurtalı Lokma Malzemeleri



240 gram suyu, 50 gram tereyağı, 10 gram şeker, 3 gram tuz ile tencerede kaynatınız Su beyazlaşınca indiriniz, karıştırarak, 128 gram un yediriniz İyi karışınca orta ateşe sürünüz, kaşıkla çevire çevire suyunu çektirip indiriniz Isısı biraz geçince birer birer dört yumurta yedirip sıcak bir yerde birkaç saat bırakınız Kaşıkla biraz alıp tenceredeki kızgın yağa yüksekten bırakınız Kepçe ile oynatınız, kabarıp piştikten sonra süzerek tabağa diziniz Üzerine şeker ekiniz, sıcak sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla