Konu
:
Yumurtalı Lokma
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtalı Lokma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtalı Lokma
Yumurtalı Lokma
Yumurtalı Lokma Tarifi - Yumurtalı Lokma Yapılışı - Yumurtalı Lokma Nasıl Yapılır - Yumurtalı Lokma Malzemeleri
240 gram suyu, 50 gram tereyağı, 10 gram şeker, 3 gram tuz ile tencerede kaynatınız
Su beyazlaşınca indiriniz, karıştırarak, 128 gram un yediriniz
İyi karışınca orta ateşe sürünüz, kaşıkla çevire çevire suyunu çektirip indiriniz
Isısı biraz geçince birer birer dört yumurta yedirip sıcak bir yerde birkaç saat bırakınız
Kaşıkla biraz alıp tenceredeki kızgın yağa yüksekten bırakınız
Kepçe ile oynatınız, kabarıp piştikten sonra süzerek tabağa diziniz
Üzerine şeker ekiniz, sıcak sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul