Konu
:
Pekmezli Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Lokma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Lokma Tatlısı
Pekmezli Lokma Tatlısı
Pekmezli Lokma Tatlısı Tarifi - Pekmezli Lokma Tatlısı Yapılışı - Pekmezli Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır - Pekmezli Lokma Tatlısı Malzemeleri
MALZEMELER:
3 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı toz şeker
sıcak su
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim yeşil limon
ÜZERİ İÇİN:
Pekmez
HAZIRLANIŞI:
Lokmanın şerbeti için tencereye 4 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı suyu ve bir dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın
Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın
Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin
Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin
Mayanın üzerine sıcak su ilave edin
İlk önce mayayı eritin
Mayanın kenarındaki unlardan biraz alın ve maya ile karıştırın ve daha sonra kalan unlarla mayanın üzerine kapatın ve mayalandırın
Daha sonra üzerine sıcak su ilave edin ve elinizle çırpın ve özdeşleştirin
Kabın üzerine streç film ile kapatın
Lokma hamuru kapatınca çay kaşığı ile tenceredeki sıvıyağın içinde kızartın
Lokmaları soğuyan şerbetin içine dökün ve şerbetini çektirin
Servis tabağına lokmaları alın üzerine pekmez ilave edip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul