Yalnız Mesajı Göster

Kayısılı Ay Kurabiyeleri:

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısılı Ay Kurabiyeleri:




Malzemeler:
  • 100 gr kuru kayısı (sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletilmiş)
  • 500 g (4 su bardağı) un
  • 200 ml (1 kutu) krema
  • 70 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
  • 125 gr (1/2 paket) margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
not: ben hamur toparlanmakta zorlanınca 1,5 paket krema kullandım, bu durumda şekeri de bir miktar arttırabilirsiniz

Hazırlanışı:

[*]Fırınınızı 175 C ye getirip ısıtın[*]Kayısılarınızı süzdürüp küçük küpler halinde doğrayın[*]Un, margarin, krema ve pudra şekerini beraberce yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın Hamuru 20 eşit parçaya bölün[*]Herbir parçayı elinizle yuvarlayıp bastırarak yassılaştırın ve avuç içi büyüklüğünde açın Ortalarına kayısıyı paylaştırıp rulo biçiminde sarın İki ucunu bastırarak kapatın[*]Tezgahta ileri geri yuvarlayarak biraz uzatın İki ucunu ortaya doğru bükerek ay şeklini verin Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Sıcak fırında üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin Fırında alıp soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis yapın
Not: Bu kurabiyeyi kuru kayısı yerine hoşaflık ekşi yaprak kayısı, farklı kuru meyveler veya damla çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla